Tästä se lähtee!

Se oli joskus alkuvuodesta, kun lapsi oli aloittanut päiväkodissa ja vaimokin töissä. Omakotitalon remontti oli valmis ja sohvakin hankittu. Elimme vihdoin sitä normaalia "oravanpyörä"-arkea (herätys - aamupala - lapsi hoitoon - töissä - lapsi hoidosta - ruoanlaitto - tiskit koneeseen - leikkipuistoon - iltapuuro - nukkumaan). Kuitenkin jossain siinä märkiä polttopuita tekemättömien lumitöiden läpi hakiessani mietin, että tätäkö se omakotitalo-elämä lapsen kanssa tosiaan on. Mihinkään ylimääräiseen ei ole aikaa. Ei ole aikaa harrastuksille eikä ystäville ja työpäivissä inspiroi enää vain tauot. Koko illan kotona suorittamisen jälkeen odottaa pääsevänsä vain nukkumaan. 

Lapsen nukahtamisen ja oman nukahtamisen väliin jää joskus sellainen tunnin-kahden aikaikkuna, missä välissä ehtii tehdä joko kotitöitä tai joskus haaveillakin. Miltä kuulostais, jos myytäisiin kaikki omaisuus pois ja muutettaisiin ulkomaille? - Vaimo ei ilmeestä päätellen ymmärtänyt kysymystä. - Täällä olis Vietnamissa opettajalle töitä. - Oisitko sinä sitten lapsen kanssa kotona? - Ehkä.

"Miten ikinä voi perustella kenellekään, että haluaa myydä juuri remontoimansa talon, irtisanoutua vakituisista töistä ja muuttaa ulkomaille?"

Myöhemmin keväällä hakuun tuli Vietnamin lisäksi muitakin paikkoja koulutusviennin kohdemaista, kuten Omanista, Intiasta ja Qatarista. Näistä vaihtoehdoista omien karsintojen, korona-kriisin aiheuttamien viivästysten ja useiden työhaastattelujen jälkeen vaimoni valittiin opettajaksi Qatarin pääkaupunkiin Dohaan! Ja kyllähän me tytön kanssa mukaan lähdetään!

Huh huh. Sitten vain kertomaan asiasta lähipiirille. Miten ikinä voi perustella kenellekään, että haluaa myydä juuri remontoimansa talon, irtisanoutua vakituisista töistä ja muuttaa pienen lapsen kanssa ulkomaille? Ja olenko sitä itsekään ihan varma, että se ruoho on vihreämpää siellä aavikon keskellä tai kannattaako sitä samaa oravanpyörää keksiä uudelleen. 


Qatar

Kysessä on muutaman miljoonan asukkaan Saudi-Arabiasta Persianlahteen työntyvä pieni mutta rikas öljyvaltio. Ulkolämpötila vaihtelee kesällä 30-40 asteessa ja talvella kylmimpään aikaan 15-25 asteessa. Lämmintä on siis luvassa! Juuri enempää tietoa kohdemaasta ei minullakaan ole, kuin mitä wikipedia aiheesta kertoo, joten lukekaa lisää sieltä tai myöhemmin täältä blogista.

Kommentit