Nyt on aikaa harrastaa

Niin siinä sitten kävi, että vaimo lähti viime perjantaina! Lähti siis Qatariin aloittelemaan töitään. Me tytön kanssa odotellaan vielä mummolassa jonkinlaista erikoislupaa, jolla tällaiset turistiviisumilla matkustavat pääsisivät koronasta huolimatta maahan. 1/3 perheestä on kuitenkin nyt jo Qatarissa!

Tässä edeltänyt viikko ollut (muutenkin) yhtä juhlaa, kun itsellä mittariin tuli 33 vuotta, tytöllä 2 vuotta ja hääpäivästäkin tuli kuluneeksi ties miten monta vuotta. Yksi merkkipäivä riitti vielä tällekin päivälle, kun harrasteautoni käyttöönotosta tulee kuluneeksi 50 vuotta! 

Itsellä tämä auto on ollut 13 vuotta, mutta kovin paljon tämän kanssa ei ole harrasteltu, kun tässä nyt on ollut vähän kaikenlaista, kuten opiskeluja, töitä, remonttia ja lapsenhoitoa. Kutakin tosin vain kaksi syytä samaan aikaan. Ehkä tuo kaikesta ajanpuutteesta huolimatta luokitellaan silti "harrasteautoksi", koska liikenteessäkään tämä ei ole ollut minulla vielä kertaakaan. 

Isot pojat (joilla oli henkselit) antoivat jo aikoja sitten minulle vinkin, että kaikki harrastusvälineet kannattaa hankkia ennen kuin on perhettä. Perheen perustamisen jälkeen kun ei voi hankkia enää mitään. Nyt perheellisenä voin todeta, että tuossa vinkissä saattoi olla jotain perääkin. Vaikka olisikin omassa taloudessaan sellaisessa neuvotteluasemassa, että voi ostaa itselleen harrastusvälineitä, niin silti hiihtämään on helpompi livahtaa edes kerran talvessa, jos omistaa jo sukset. Sen sijaan jos vastaavan hetken käyttääkin vasta suksien oston suunnitteluun, niin saattaa hiihtoharrastus jäädä siltä talvelta aloittamatta. 

Itse en pysty kyllä omilla harrastuksillani kehumaan. Kitarat ovat olleet koskemattomina jo kymmenen vuotta ja tuota kesäautoakin on samalla ajanjaksolla liikuteltua vain säilytyspaikasta toiseen. Hiihtäminen on myös jäänyt muutamiin kertoihin loma-aikoina. 

Yksi harrastus minulla kuitenkin oli, jota voin suositella muillekin kiireisille ihmisille, nimittäin työmatkapyöräily. Samaan 13 km:n työmatkaan kului toki pyörällä tuplasti enemmän aikaa kuin autolla, mutta sijoittamalla siihen puolituntia päivässä sai liikuntaa tunnin verran joka päivä! Yhden tunnin kuntosalilla käyntiin sen sijaan kului helposti illasta kaksi tuntia. Jos kuntosalilla kävi työmatkan varrella, niin säästi hieman aikaa, mutta oli se silti aika epätehokasta ajankäyttöä.

Työmatkalle hankkimaani cyclocross-pyörää hauskempi ja kuntopyörää nopeampi kulkupeli on kuitenkin Fatbike. Eihän mulla tietenkään omaa pyörää ole koskaan ollut, kun sitä olisi kuitenkin tullut ulkoilutettua vain keväällä ja syksyllä pois auton renkaiden vaihdon edestä. Mutta vuokrapyörää olen testannut neljästi, eli aina kun on ollut lomaa ja hienoja maastoja tarjolla.

Nyt Qatariin lähtöä odotellessa on kyllä erikoinen tilanne, kun lähes kaikki harrastusvälineet on myyty pois ja samaan aikaan olisi kerrankin taas aikaa harrastaa. Taidan seuraavaksi levittää työkalut autotalliin ja purkaa tuon kesäauton atomeiksi, niin tulee sitten seuraavalle päivälle lähtö sinne Qatariin. 

Kommentit