Minimalistiksi yhdessä kesässä

Vaikka Qatariin ei ole vielä lentolippuja hankittu ja paras arvaus lähtöpäivästäkin on vasta elokuun puolivälin ja syyskuun lopun välillä, niin seuraavien kahden viikon aikana meidän on kuitenkin tyhjennettävä juuri myyty talomme.

Sitä ei äkkinäinen arvaakaan, että miten paljon tavaraa voi kuudessa vuodessa kertyä yhteen omakotitaloon (ja pihapiiriin). Remontinkin takia on hankittu jos jonkinmoista reikäsahaa ja piikkauskonetta. Onneksi netissä tuota tavaraa saa nopeasti kaupaksi. Tori.fi -sovelluksella nappaa kuvan ja keksii hinnan, niin joku tulee tavarat hakemaan kotoa. Välillä kyllä noudoista sopiminen ja joidenkin tavaroiden postiin vieminen jaksaa turhauttaa. Tähän taloon kuuden vuoden aikana hankittujen työ- ja huonekalujen myynnissä on onneksi se hyvä puoli, että niillä on vielä jotain jälleenmyyntiarvoakin jäljellä.

Aikaahan tähän siivoukseen menee, kun joka tavara on pitänyt ottaa käteen ja miettiä sille osoite. Ollaan jaettu tavaroita kolmeen kategoriaan: 
1. Mitä otetaan mukaan Qatariin. 
2. Mitä tarvitaan vielä joskus Qatarista paluun jälkeen -> säilytykseen. 
3. Minkä säilyttäminen ei maksa vaivaa -> hävitykseen. 

Suurin ongelma on kuitenkin se muutosta toiseen mukana seurannut arvoton romu, jota ei viitsisi heittää roskiin, mutta ei niitä kukaan ostakaan. Ja nyt kun pelkkien matkalaukkujen kanssa ollaan Qatariin lähdössä, niin ihan ensimmäisenä mukaan ei pakata muffinssivuokaa, kynttilänjalkoja tai polkupyörän pumppua. Onneksi viime lauantaille sattui asuinalueemme perinteinen pihakirppistapahtuma, jossa saimme tien laidassa kököttämällä monta laatikkoa tavaraa kaupaksi.

Pakkailujen yhteydessä vaimo teki hieman inventaariota kylpyhuoneisiin kerääntyneistä pesuaineista ja muista hygieniatuotteista. Tulos oli häkellyttävä - yhteensä 82 purkkia. Jotain näistä on ehkä pakko jättää Suomeen.

Sitten oma lukunsa ovat kaikki sesonkitavarat. Ostettiin viime jouluksi uusi joulukuusen jalka, joka nyt luonnollisesti on aika turha meille, jotka emme välttämättä ensi jouluna edes näe aitoa joulukuusta. Entä miten olis ämpärillinen kiuaskiviä? Eikös ne pitäisi vuoden ajasta riippumatta mennä kuin kuumille kiville. 

Tällainen tavaroiden suursiivous olisi kyllä hyvä joskus tehdä ilman muuttoakin! Olen ihan varma, että jos kaiken irtaimiston veisi pihalle merikonttiin ja sieltä noutaisi sitä mukaan, kun tulee tarvetta, niin vuoden päästä kontti olisi vielä melkein yhtä täynnä kuin aloittaessa. Lopulta ihminen pärjää aika vähällä tavaralla. Haaste on kuitenkin siinä tavaran hävittämisessä ja ennen kaikkea uusien tavaroiden ostamisen välttämisessä! Moni asia kaupassa tuntuu kivalta ostaa tai on "tarjouksessa", mutta varaston hyllylle siirrettynä siitä tuleekin helposti riesa.

Kommentit