Mitä viedä maahan, jossa on jo kaikkea?

Ruisjauhoja, salmiakkia, juustohöylä, tiskiharja ja astioiden kuivauskaappi. Siinä kai ne tärkeimmät, mitä suomalaiset yleensä ulkomailla kaipaavat. 

Pakkaamista helpottaa kyllä tieto siitä, että kunhan passi, puhelin ja pankkikortti on mukana, niin kaiken muun saa kyllä periltä hankittua lähes Suomen hintatasoa vastaavilla hinnoilla. Tuleva Qatarin asuntomme on (melko varmasti) täysin kalustettu, eli astioitakaan ei tarvitse hankkia tai pakata mukaan. Mutta toki lapselle pitää hankkia paikallisesta Ikeasta ainakin leikkikeittiö, ruokapöydän tuoli ja potta! Korona tuo kyllä oman haasteensa kauppareissuihin, joten yritetään hankkia mahdollisimman paljon kaikkea tarpeellista jo Suomesta. 

Yllättäen sitä tavaraa on matkalaukkuihin löytynyt, vaikka paljosta on tuossa talon tyhjennyksessä luovuttukin. Lapselle mukaan lähtee ainakin suomenkielisiä kirjoja ja jotain leluja. Itse otan tietokoneen ja vaimo opetusmateriaalia. Muuttokuorma meillä on kuitenkin suurimmaksi osaksi kesävaatteita ja -kenkiä. 😎

Hieman ennen vuoden takaista Ranskan matkaa ostin yhden isomman matkalaukun edellisten kahden pienemmän tilalle. Kriteerit laukulle olivat vain, että löytyy neljä rengasta ja on kevyt. 59 euron tarjoushintakaan ei haitannut, kun ei tässä ihan jatkuvasti ison laukun kanssa olla matkustelemassa. Halpa hinta kyllä kostautui jo tuolla neitsytmatkalla Ranskaan, kun laukku tuli jo ensimmäisen lennon jälkeen laukkuhihnalle ilmeisen pahoinpideltynä. Sujuvasti englantia puhuva norjalainen lentoyhtiömme hyvitti kyllä laukusta pienen paperityön päätteeksi 50 euroa, kun mitä ilmeisimmin laukku oli pudonnut jossain vaiheessa koneeseen lastausta. Tuo isompi kolaus, neljä lentoa ja useampi kilometri ranskalaista pikitietä ja metrotunneleiden portaita aiheuttivat myös sen, että kotiin päästyämme laukku oli myös yhtä rengasta kevyempi vedellä.

Nyt kun meillä on hieman pidempi matka edessä ja tavaraakin lähdössä enemmän, niin ostinpa tuon nykyisin vain yhdeksän euron arvoisen (liimalla korjatun) matkalaukun lisäksi toisen samanlaisen! Kyllä, samanlaisen! Nyt sellaisen sai 27 eurolla. Tainnut ehkä korona vähentää matkalaukkujen kysyntää. Ehkä nämä nyt tuon muuttokuorman kestää, kun lentoja on vain yksi ja ehkä toinen joskus takaisinkin. Se muoviliima pitää kyllä pakata myös mukaan. 

Jännittävintä tässä pakkailussa on, että meillä ei ole vieläkään tarkkaa tietoa lähtöpäivästä. Maahan pääsyä hidastaa niin ikään korona. Varmaa ei ole myöskään se, että pääsemmekö tytön kanssa (turisteina) maahan ennen syyskuun puoliväliä, jolloin pitäisi olla karanteenit poistumassa. Tilanne voi kuitenkin hetkessä muuttua. Se on kuitenkin varmaa, että vaimolla alkaa huomenna työt (etänä). Tällä tietoa oppilaat tulevat kouluun 1. syyskuuta ja sitä ennen pitää suorittaa vielä viikon hotellikaranteeni kohdemaassa!

Kommentit