Vuosi vaihtui! Vai vaihtuiko sittenkään?

Muutamana uudenvuoden aattona on tullut katsottua tv:stä vuoden vaihtumista eri puolilta maailmaa ja tullut mietittyä, että joskus voisi olla kiva lähteä katsomaan kaupungin ilotulitusta jonnekin vähän isompaan kaupunkiin. Nyt ollaan sitten täällä Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Tämän miljoonakaupungin ilotulitukset oli tosin pienoinen pettymys. Liekkö syynä korona ja kokoontumisrajoitukset vai se, että islamilaisen kalenterin mukaan nyt on vuoden 1442 viides kuukausi menossa ja kristinuskoon perustuvaan ajanlaskuun liittyvässä vuodenvaihteessa ei ole paljon juhlimista. Oli miten oli, niin ei täällä viime yönä minkään valtakunnan raketteja näkynyt. Toisaalta ihan hyvä niin, tässä kun on aika monenlaisia valtakuntia ihan kivenheiton päässä.

Meidän vuosi kuitenkin vaihtui ja vieläpä sen verran railakkaasti, että aamulla perheestä kukaan ei herännyt omasta sängystään. Vaimo ja minä heräsimme molemmat sohvilta yli kuuden kilometrin päässä kotoa ja 2-vuotiaskin oli päätynyt erään toisen lapsen sänkyyn. Olimme siis koko perheellä yökylässä toisen suomalaisperheen luona! Hyvää ruokaa, pelejä, iloa ja naurua, eli hyvin epätyypillinen ilta meille. :) Uudenvuoden aatolle perinteisiä nakkeja ja perunasalaattia oli kaikkien muiden herkkujen lisäksi myös ruokalistalla. Suomessa jos perunasalaatti on helppo lisuke vielä helpommin valmistettaville nakeille (kaikkien työläiden jouluruokien jälkeen), niin täällä se onkin ihan eri projekti. Kiitos tarjoiluista siis illan isäntäperheelle. 

Vuoden vaihteeseen liittyy usein myös erilaisten uudenvuodenlupausten tekeminen. Jotenkin sitä joulun jälkeisessä sokerihumalassa ajattelee, että vuoden alusta olen sitten parempi ihminen. Syön terveellisesti ja liikun säännöllisesti. Nukkuakin pitäisi enemmän. Mutta niinhän siinä käy, että täydellinen herkkulakko on vain liian iso pala (kakkua) ja jostain kevennetystä versiosta on helppo lipsua takaisin "normaaliin". Parempi siis olla lupaamatta mitään, niin ei sitten tarvitse pettää lupauksiaan.

Joulusta kun on selvitty ja uusi vuosi alkamassa, niin tämä on aika otollista aikaa kerrata kuluneen vuoden tapahtumia. Edellinen vuosikaan ei tee poikkeusta siinä, miten paljon asioita siihen on mahtunut. Vaikka itsellä lähes jokainen päivä on ollut aina edeltäjänsä kaltainen, niin ne muutamat poikkeukset ovat tehneet tähän vuoteen kyllä kivasti vaihtelua. Tasan vuosi sitten lapsi ei vielä tiennyt mikä on päiväkoti, mutta vietti siellä kuitenkin alkuvuoden. Koronasta oltiin kuultu, mutta eipä arvattu mitä kaikkea siitä seuraisi. Minäkin vietin sen takia kellarissa koko kevään! Kesä(loma) kului tyhjentäessä juuri remontista valmistunutta ja heti myyntiin laitettua taloamme, vaikka taloa ei alunperin ollut tarkoitus myydä ikinä. Syksyn taas vietimme tytön kanssa kodittomia mummolassa ja alkutalven totutellen täällä ikuiseen kesään. Nyt alkuvuodelle on suunniteltuna vain yksi ohjelmanumero - lento Suomeen juuri ennen juhannusta. 

Kommentit