Hyvää kesää (ja vappua)

Melkein kolme viikkoa ollaan oltu jo tytön kanssa Suomessa, mutta näihin kylmiin keleihin ja tähän jatkuvaan pukemiseen ei olla totuttu kyllä vielä yhtään. 😃 Qatarissa tytöllä saattoi olla sama kesämekko aamusta iltaan, niin sisällä kuin ulkonakin. Vaikka toki vaatetta oli auringon tai ilmastoinnin takia joskus enemmänkin, niin ei se pukeminen siellä ollut mikään juttu, missä keräillään kamppeita kasaan ja istutaan tuolille lasta pukemaan. Toinen juttu Qatarissa oli, että jos leikkipuistoon päästyämme tuli tarve vessakäynnille, niin sekin oli vain iloinen uutinen juuri kuivaksi oppineelta lapselta. 

Vaimo tulee myös viikon päästä käymään Suomessa viikon lomalla ja hänellä ei ole edes takkia mukana Qatarissa. Onneksi vaihtoaika lennolta junaan on sen verran tiukka, että siinä juostessa ei ehdi ainakaan kylmä tulla. Työt Qatarissa hänellä jatkuvat kuitenkin vielä kesäkuun loppupuoliskolle, joten vielä mulla on tässä muutama lapsen nukutus ja iltapuuron keitto edessä ennen minkäänlaista vuorottelumahdollisuutta. 

Tytölle tämä mummolaan "muutto" on ollut kyllä todella hyvää vaihtelua ja itsekin olen saanut nyt enemmän vapaa-aikaa päiviin, täällä kun on kaksi eläkeläistä valmiina passaamaan ja leikkimään. Vapaa-aikani kuluu toistaiseksi kesäauton parissa ja myöhemmin kesällä mökkeilyn ja muun reissaamisen kanssa, eli saatan ehtiä kirjoittelemaan tänne seuraavan kerran vasta elokuussa, kun teemme lähtöä takaisin Qatariin. Sen verran hyvin siellä ollaan viihdytty, että kyllä me sinne vielä takaisin mennään. En kyllä tiedä vielä moneksiko vuodeksi. Jotain voin talven suunnitelmista kuitenkin paljastaa. Tyttö tulee menemään siellä päivähoitoon ja minä päivätöihin, joten ihan samanlainen talvi ei ole tiedossa kuin viimeksi. Jos haluat pysyä kuulolla meidän kesän touhuista, vaikka en kesällä kirjoittelekaan, niin käy lukemassa viime syksynä kirjoittamani teksti "Päiväni murmelina". 

Kommentit