Leipää ja formulasirkushuveja

Olen tainnut jossain tekstissä muistutella itseäni, että miten täältä saa kaupasta ihan kaiken maailman ruokaa. Eli ei tässä mitään hätää, vaikka juuri suomalaisia tuotteita ei kaupasta löydykään. Mutta voi sitä ilon määrää, jos tähän nyt eteen tuotaisiin tuore ruisleipä, jossa päällä olisi siivut kermajuustoa ja kinkkua.

Viime talvena leivoin jonkin verran itse ruisleipää Suomesta tuomaani hapanjuureen. Mutta tänä talvena se harrastus on vähän jäänyt. Ruisjauhot ovat täällä niin myllynkiven alla, että niitä ei ihan joka kaupasta saakaan, eikä ne oikeastaan edes "toimi" yhtä hyvin, kuin suomalaiset jauhot. Mutta pitää ehkä vielä joskus yrittää, jos vieroitusoireet alkavat taas näkymään ihan fyysisinäkin oireina.

Ilon aiheita täällä pitää keksiä siis jostain ihan muusta. Vaikka siitä, että marraskuisena iltana voi käynnistää oman auton kuin palmun alta ja lähteä pelaamaan Beach Volleyta ilman ikkunoiden raaputtamista. Tai tulevana viikonloppuna voi tuosta vain kokoontua viidenkymmenen muun suomalaisen kanssa itsenäisyyspäivän brunssille ravintolaan. Työpäivien kahvitauot voi pitää alakerran ilmaisessa kahvilassa tai ottaa kupin mukaan ulos altaan reunalle. Ja vielä pimeän tullenkin voi uida valaistussa uima-altaassa, kunhan sauna on lämpiämässä. Oikeastaan kun tässä tarkemmin ajattelee, niin aivan sama sille ruisleivälle!

Koronatilanne on ollut täällä keväästä asti paremmalla tolalla, kuin maailmassa keskimäärin. Osittain siitä syystä Qatar sai järjestettäväkseen Formuloiden F1 -osakilpailut ensimmäistä kertaa historiassaan. Siinä missä vuoden päästä järjestettäviä jalkapallon MM-kisoja ja niitä varten rakennettavaa kahdeksaa stadionia on puuhattu kokoon jo vuosia, niin formulakisojen järjestäminen olikin vain parin kuukauden juttu. Sopiva ratakin sattui olemaan valmiina tuossa 20km päässä meiltä kotoa. (Vuoden 2023 kisoja varten rakennetaan kuitenkin uusi rata). No viikonlopun formulakisa nyt on kuukauden mittaiseen potkupallon MM-kisoihin verrattuna ihan eri juttu, mutta itseä ne Formulat kiinnostaa silti hieman enemmän. Samaan hengen vetoon täytyy kyllä myöntää, että en ole formuloita seurannut sen jälkeen, kun niiden tv-lähetykset muuttivat maksukanaville. Mutta olihan ne pakko käydä paikanpäällä katsomassa, kun kisat tulivat näinkin lähelle.

Suomalaisittain kisojen lopputulos ei ollut ihan paras mahdollinen Bottaksen keskeyttäessä ja Räikkösen jäädessä 14. sijalle. Jännitystä silti riitti kisan loppupuolelle asti, kunnes kolmannella sijalla ajaneen ja harjoituksissakin loistaneen Bottaksen kisa päättyi renkaan rikkoutumisen jälkeen. Eikä siellä viikonlopun aikana ollut mahdollisuutta päästä sen lähemmäs formula-autoja tai kuskeja, kuin mitä ne siitä pääsuoraa pitkin suhasivat parissa sekunnissa ohi - hyvä jos edes selkeää kuvaa sai otettua. Mutta olihan tuo lentonäytöksineen ja ilotulituksineen aikamoinen sirkus nähdä livenä. Ensi kerralla taidan kuitenkin jättää ruuhkissa jonottamisen muille ja katson lopputuloksen netistä.

Kommentit