Taas yksi talvi pulkassa!

Vielä yksi blogipäivitys Qatarista, ennen kuin tuossa parin viikon päästä lennähdämme kesäksi Suomeen! Täällä ulkolämpötila, UV-indeksi ja hiekkapölyn takia joskus ilmanlaatukin ovat olleet siinä asennossa, että välillä on ollut ihan syytä välttää ulkoilua. Suomen lomalta odotan ulkona vesisateessa hengittämisen lisäksi myös vaihtelua ruokailuihin. Lähinnä toki vain oikeanlaista kebabia. Myös kaikenlaisten vakuumiin pakattujen kalojen ja lihojen puuttuminen kaupoista aiheuttaa sen, että syödään aika harvoin mitään ei pakastettua tai ravintolasta tilattua. Sen verran on myös jäänyt täkäläisestä (nokka Mekkaan päin teurastetusta) kanasta hampaankoloon, että kokeilin kerran syödä selkä Mekkaan päin. Ei auttanut. 

Mietin tähän kevään loppuun kirjoittavani tekstin auton hankinnasta täällä ja tekeväni siihen hieman kustannusvertailua uberilla ajamisen, leasing-auton ja oman auton hankinnan välillä. Mutta sen aika on ehkä sitten, kun Porsche on myyty tai tulee edes vuosi omistamista täyteen. Sen verran voin kyllä jo ilman kustannusten vertailuakin sanoa, että oman auton hankkiminen on ollut meille käytännössä ainut vaihtoehto. Neljä taksimatkaa joka arkipäivä helteessä odotteluineen olisi ollut tytön kanssa aivan liikaa. Lisäksi julkinen liikenne ei täällä tekosaarella toimi ihan niin hyvin kuin mantereen puolella, jossa on metro. Autovuokraamojen valikoimia selatessa oltaisiin käytännössä päädytty johonkin muoviseen ja vain etäisesti autoa muistuttavaan laitteeseen, josta ei jäisi paljon sukupolville kerrottavaa.

Ratin taakse hyppäämistä Qatarissa en voi kyllä suoraa kenelle tahansa suositella, mutta jos lähtökohtaisesti tykkää autolla ajamisesta, niin on mahdollista, että täällä sitä ei ala täysin vihaamaan. Suomessa jos ärsyttää se, että joutuu turhaa odottelemaan risteyksessä, kun toinen autoilija ei käytä vilkkua ajoissa, niin täällä kukaan muu ei edes tiedä mitä se tarkoittaa, jos autossa vilkkuu hätävilkut ainoastaan auton toisella puolella.

Ollaan kyllä kaikenkaikkiaan aika tyytyväisiä täällä asumiseen ja sen helppouteen. Tyttökin menisi täällä jo ensi talven jälkeen (5-vuotiaana) esikouluun, joten olisihan se hänellekin yksi sulka hattuun oppia englannin kieli, jos oltaisiin täällä vielä ainakin se kolmas ja neljäskin vuosi. 

Kommentit

  1. Anonyymi2/6/22 16:30

    Kyllä oli Antti ikimuistoinen ja antoisa reissu Teille sinne Qatariin. Teille lämpimät kiitoksemme. Nähdään Suomessa. Nyt parhaillaan ulkona sataa ja vesisaavit täyttyy.💦

    VastaaPoista

Lähetä kommentti