Ollaanko jo perillä?

Noin viikko sitten mietittiin vaimon kanssa, että mitä jos viisumeita Qatariin ei vain tule minulle ja tytölle. Milloin vaimon on aika tulla vain kylmästi takaisin kylmenevään Suomeen? Sitä kun itse on irtisanoutunut töistä, myynyt juuri valmistuneen talon ja kaiken irtaimistonsa, niin ei haluaisi kovin helpolla antaa periksi ja alkaa rakentamaan elämää uudelleen Suomessa. Niin ja mikä homma vaimolla on ollut ensinnäkin päästä töihin Qatariin! Ensin 15 vuoden yliopistokoulutus, satoja työhakemuksia, kymmeniä työhaastatteluja, yhdet tutkintotodistukset kielenkääntäjältä suurlähetystöön ja sitten vielä maahantuloluvat joltain silmänkääntäjältä.

No onneksi maitojuna-skenaario ei toteutunut, vaan saatiin lopulta tytön kanssa maahantuloluvat ja viisumit. Niiden jälkeen kaikki sujuikin yhdessä rysäyksessä ja tänä aamuna heräsimme ensimmäistä kertaa Qatarista koko perhe! Vielä viikko sitten kaikki oli epävarmaa. 

Matka meni yllättävän kivuttomasti, vaikka päivä oli toki pitkä. Ensin neljän tunnin junamatka Helsinkiin, kuuden tunnin lento Dohaan ja puolen tunnin automatkat aluksi ja lopuksi. Kaikenlaiseen odotteluun ja jonotteluun meni toki myös 9 tuntia. Tyttö oli matkan tekoon tosi tyytyväinen joka vaiheessa, nukkui puolet lentomatkastakin. Ne iltaunet kyllä kostautui perille päästyämme yhden jälkeen yöllä, kun olisi pitänyt nukkumaan alkaa. Neljään asti sitä virtaa lopulta riitti, kun piti tutkia kaikkia uusia huoneita ja tavaroita. 

Seitsemän viikkoa kodittomana koti-isänä vaihtui nyt "lennosta" johonkin ihan toiseen. Tänään heti aamusta kasattiin tytön kanssa leikkikeittiö ja vähän muitakin leikkihuoneen kalusteita vaimon ollessa töissä viimeistä päivää ennen syyslomaa. Pitää olla ajankulua, kun nyt on viikko vietettävä karanteenissa asunnolla ennen kuin saadaan kirmata alakerran uima-altaalle. Tässä vaiheessa uima-allasta ja hiekkarantaa voidaan katsella vain asunnon parvekkeilta käsin (tai silmin). Kuulosti olevan myös vaimolla sen verran paljon näytettävää tässä lähiympäristössä ja koko kaupungissakin, että oikeastaan on ihan hyvä, että nyt alkuun on tämä karanteeni.

Kommentit