Leikki on lapsen työtä

Niinhän sitä sanotaan että "leikki on lapsen työtä", mutta mitä jos kaikki sisä- ja ulkoleikkipuistot on olleet keväästä asti kiinni? Onko siis meidänkin tyttö ollut nyt kolmen kuukauden täällä olon ajan työttömänä? Ei 2-vuotias voi olla hetkeäkään paikoillaan tekemättä "töitään". Jos ei nyt kokoajan leikkimässä, niin ainakin sitten repimässä pelikortteja tai pelihousuja kotona. On hän ainakin nyt koronarajoitusten sanelemana ollut poissa ensin mainituilta "työpaikoilta", eli toisin sanoen "etätöissä". No eipä siinä, meillä on kyllä aika kattavasti varusteltu "työhuone" pelkästään tytön käytössä, leikkikeittiö "etätyöpisteenä" ja videoneuvotteluyhteys mummoloihin aina saatavilla. 

Nyt kyllä kolmen kuukauden jälkeen on mieleen alkanut hiipiä ajatus siitä, että tytön olisi ehkä hyvä nähdä muita ikäisiään vähän useammin, kuin nyt viikon parin välein. Silläkin uhalla, että kohtaamiset toisen parivuotiaan kanssa usein eskaloituvat pieneksi konfliktiksi, jos toisella lapsella on kädessään mikä tahansa lelu ja vaikka huoneessa olisi miten monta samanlaista lelua tahansa. Noissa tilanteissa tapahtuu kuitenkin ajan mittaan ihan tervettä kasvamista (ja fyysisen kipukynnyksen nousemista). Näiden tilanteiden mallintaminenhan ei meillä tytön kanssa kahdestaan oikein onnistu, kun neuvotteluyhteys lapseen olisi hyvä säilyttää ainakin illan hampaiden pesuun asti. Näinpä leikkipuistojen pienet kohtaamiset toisten lasten kanssa olisi ihan tervetullut lisä.

Kuin tilauksesta saimme vuoden vaihteen jälkeen kuulla hyviä uutisia leikkipuistojen asteittaisesta avaamisesta! Heti vuoden kolmantena päivänä avautuivat kaikki ulkoleikkipuistot! Ja niitähän tällä alueella riittää. Viidestä lähimmästä ulkoleikkipuistosta kaksi on noin puolen kilometrin päässä, toiset kaksi puistoa kilometrin ja yksi vielä parin kilometrin päässä. Siinäpä meillä on sopivasti viikoksi ohjelmaa, kun käydään joka arkipäivä eri puistossa ja viikonloppuisin metrolla jonkin ostarin huvipuistossa!

Huvipuistojen ja muiden sisäleikkipuistojen avautumista toki odotetaan kyllä vielä kuumeisesti, kuten varmasti aika moni muukin täällä pidempäänkin asunut. Siitä syystä kaikkiin "Hop Loppeihin" tulee sisäänkäynnille kuumeen mittaus, ettei sisään päästetä ketä tahansa täyttämään rajoitettua asiakaskapasiteettia. Eniten odotan kyllä oman talomme kahvilan yhteydessä olevan leikkipaikan avautumista. Syksyllä saimme muutaman viikon käyttää sitä, kun se oli koronarajoitusten vastaisesti auki. Nyt se ollaan avaamassa vielä tämän kuun aikana ihan luvan kanssa. Samoin avautuu toinen koko ajan kiinni ollut leikkihuone, jossa on mm. trampoliini! Meillä kun tässä 23 kerroksisessa talossa asuu hyvin pienen, mutta monikansallisen kylän verran lapsia, niin odotan mielenkiinnolla minkälaisia kansainvälisiä konflikteja saadaan vielä aikaiseksi trampoliinille jonottaessa.

Kommentit