Tummia pilviä aavikon yllä

Taisin viimekertaista tekstiäni hieman keventää lopussa, kun maskipakko laittoi täällä ulkoilevat maskittomat ihmiset sakon uhalla juoksemaan. Nyt ei naurata enää! Meillä menivät talon yhteiskäytössä olevat saunat kiinni ja biljardipöydästä on pallo hukassa. Saattaa tietysti olla, että biljardipöydän yhtä palloa ei ole jemmattu koronarajoitustoimena valtion taholta, mutta ainakin paremmin se koronan leviämistä hidastaa, kuin tuo saunojen deaktivointi. 

Viimeisimpien rajoitusten myötä kauppakeskuksiin ja ruokakauppoihin astuessa pitää todistaa olevansa rokotettu! Tsemppiä vain rokotevastaisille, kun alkaa jääkaappi tyhjenemään. Ei täällä silti kukaan nälkään kuole, sillä ostoksethan voi aina tilata kotiin ja siitähän meillä onkin paljon hauskoja kokemuksia. Kerran kilo perunoita tarkoitti kahta aikamoisen isoa perunaa. Pari viikkoa sitten saimme ihan pyytämättä ja yllättäen ruokatilauksen mukana kilon verran valkosipulia ja ne kun ei paina juuri mitään, niin voitte kuvitella miten iso kassillinen sitä sitten oli. Nyt syödään sitten valkosipulia vähän joka aterialla. Sehän on terveellistäkin. 

Joulun jälkeen alkanut koronatapausten räjähdysmäinen kasvu näyttää nyt kääntyvän laskuun ja rajoituksia on alettu tässä kuun vaihteessa taas onneksi höllentämään. Oppilaat pääsivät viikon alussa taas kouluun sitten joululoman ja huhuja saunojen avautumisesta on myös liikkunut. Biljardipalloa ei ole löytynyt, mutta 9-pallo on ihan hyvä peli sekin. 

Suomessa olisi nyt sosiaalisen median mukaan parhaat hiihtokelit ja hienoja revontulia. Mutta olenko jo kertonut, että meillä on täällä ulkona lämmintä ja uima-allas. No oikeastaan en voi kyllä tuolla asialla juuri nyt retostella. Tässä pari viikkoa on ollut aika kylmää ja sellaisia sadepäiviä, ettei ollut koko viime talvena! Päivän ylin lämpötila saattoi pahimmillaan olla alle 20 astetta ja yön alinkin 10 asteen tuntumassa! Ei siinä kelissä paljon uida. Alle kymmenessä asteessahan täällä hiekkakin sataa lumena. Ei tässä kuitenkaan pahempi koti-ikävä ole vielä iskenyt, kun haaveilen Suomessa asumisesta oikeastaan vain aamulla herätyskellon soidessa. Siellä kun kello on yhden tunnin vähemmän.

Kommentit